Οδοντική Χειρουργική

 
 
 
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης προβληματικών δοντιών, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα προκαλούν πλέον προβλήματα στον ασθενή.
Οι πιο κοινές διαδικασίες που απαιτούνται συνήθως περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
⦁ Σφράγισμα
⦁ Θεραπεία απονεύρωσης
⦁ Εξαγωγή φρονιμίτη
 
 
 
ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
 
 
 
 

Έμφραξη

 
Η φθορά των δοντιών μπορεί συχνά να οδηγήσει σε οδοντικά προβλήματα τα οποία απαιτούν πλήρωση για να επιλυθούν. Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε το αποσυντεθειμένο μέρος του δοντιού και να καθαρίσετε την περιοχή. Μόλις γίνει αυτό, ο οδοντίατρος θα χρησιμοποιήσει ένα γέμισμα για να καλύψει το χώρο και, στη συνέχεια, θα τελειώσει και θα το γυαλίσει. Υπάρχουν διάφοροι τύποι υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για γέμιση. Ειδικότερα, το οδοντιατρείο μας εκτελεί τους ακόλουθους τύπους έμφραξης ή σφραγίσματος :
⦁ Έμφραξη πορσελάνης
⦁ Έμφραξη ρητίνης
 

Απονεύρωση

 
Πραγματοποιείται θεραπεία ριζικού σωλήνα έτσι ώστε να σωθεί το φυσικό δόντι και ταυτόχρονα να εξαλειφθεί ο πόνος του ασθενούς ή πιθανές λοιμώξεις και φλεγμονές. Είναι μια οδοντική διαδικασία που αναφέρεται στην αφαίρεση του μαλακού πολτού που υπάρχει μέσα στο δόντι και αποτελείται από νεύρα, συνδετικό ιστό και αιμοφόρα αγγεία. Μετά την αφαίρεση του τραυματισμένου ή μολυσμένου πολτού, ο οδοντίατρος θα καθαρίσει και θα απολυμάνει το εσωτερικό του δοντιού. Στη συνέχεια, θα το σφραγίσει χρησιμοποιώντας γέμισμα ή στεφάνη. Μην καθυστερείτε σημαντικές οδοντικές επεμβάσεις, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω βλάβη όχι μόνο στο προσβεβλημένο δόντι, αλλά και σε παρακείμενα υγιή δόντια.
 
ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ
 

Εξαγωγή Φρονιμίτη

 
Η εξαγωγή φρονιμίτων είναι μια από τις πιο κοινές διαδικασίες που πολλοί άνθρωποι συνήθως πρέπει να κάνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Προβλήματα με τους φρονιμίτες προκύπτουν αρκετά συχνά και μπορούν να αποδοθούν σε μία από τις ακόλουθες αιτίες:
⦁ Η γνάθος δεν έχει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει τους φρονιμίτες.
⦁ Οι φρονιμίτες προκαλούν επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις και φλεγμονές.
⦁ Οι φρονιμίτες βλάπτουν ένα άλλο παρακείμενο δόντι καθώς διαπερνά τα ούλα (προσβεβλημένα δόντια).
 
ΕΞΑΓΩΓΗ ΦΡΟΝΙΜΙΤΗ